Mladík kradl po celém Česku! Falešné inzeráty mu vydělaly desítky tisíc!

Ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. května 2019 13:44

Mladík z Teplicka chtěl jednoduše přijít k penězům a popravdě se mu to dlouho dařilo. Prostřednictvím internetových inzerátů si za několik měsíců vydělal desítky tisíc korun, nedávno však spadla klec.

Mazaný devatenáctiletý mladík relativně jednoduše okradl podle teplických kriminalistů desítky lidí po celém Česku. Na internetu nabízel k prodeji různé zboží, ovšem kupci se jej po odeslání příslušné peněžité částky nikdy nedočkali.

Pachatel nabízel především mobily a hodinky, a to prostřednictvím internetových inzerátů. Ačkoliv ani v jednom případě prodej nabízených věcí nezamýšlel, vydělával si touto nekalou obchodní praktikou několik měsíců.

Z důvěřivých lidí se mu přesto dařilo vylákat peníze, které mu po předchozí dohodě zaslaly na účet desítky lidí. Zakoupeného zboží se ovšem od mladíka nedočkali. Bohužel pro pachatele se však někteří poškození obrátili na policii, která podivný byznys zastavila.

Kriminalisté během vyšetřování narazili na další oběti podvodu, nakonec vyšlo najevo, že mladík okradl několik desítek lidí opravdu ze všech koutů České republiky. Celková škoda se vyšplhala přes 56 tisíc korun.

Devatenáctiletý mladík byl se zjištěními policie konfrontován, načež se přiznal a kriminalisté už jej také obvinili z podvodu. V případě, že bude odsouzen, mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Pachatel zatím čeká na soud ve vazbě.

Témata: krimi Policie ČR podvod