Kdo brutálně vraždil na faře v Chudobíně? Policie zatkla dvaadvacetiletého mladíka!

Ilustrační fotografie

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz, ČTK

7. května 2019 12:08

Z vraždy šestadvacetiletého muže, jehož tělo bylo objeveno minulý týden na faře v Chudobíně na Olomoucku, byl obviněn dvaadvacetiletý muž. Dosud nebyl trestán, hrozí mu až 18 let vězení, řekl dnes novinářům krajský policejní náměstek Radovan Vojta. Motiv činu kriminalisté zjišťují, podali podnět k vzetí podezřelého do vazby. Vražda v Chudobíně je první letošní vraždou v Olomouckém kraji.

Tělo bylo nalezeno v pondělí minulý týden. "Během velmi krátké doby jsme zajistili dostatek stop, abychom mohli ustanovit konkrétního podezřelého. Státní zástupce nám dal souhlas k jeho zadržení, což jsme provedli v pondělí v brzkých ranních hodinách. Šlo o dvaadvacetiletého muže, který byl obviněn z vraždy," uvedl Vojta.

Policistům ztěžovalo zpočátku práci, že podezřelý muž nebyl dosud trestán. "K příčině úmrtí se nebudeme vyjadřovat. Oběť napadl surovým způsobem, motiv zjišťujeme. Pachatel byl netrestaný a po trestném činu zakrýval stopy," doplnil náměstek. Naznačil, že oba se znali. Jednou z vyšetřovacích verzí je podle Vojty i otázka případné drogové trestné činnosti.

Oběť byla nalezena minulý týden v pondělí v budově farního úřadu, církev však objekt delší dobu neužívala. Policisté dnes uvedli, že tento trestný čin nemá žádnou spojitost s církví. Zavražděný muž na faře v minulosti bydlel, dodal Vojta.

V Olomouckém kraji jde o první případ vraždy v letošním roce. Loni se jich stalo 11, o tři více než předloni. Všechny byly objasněny.

Témata: Vražda Olomoucký kraj krimi Policie ČR