Mladá žena se pokusila unést v pražském Edenu dvě malé dívky!

policie

Autor: stars24.cz

27. listopadu 2017 18:40

V pražském nákupním centru Eden se v pátek a v sobotu pokusila mladá žena unést malou dívku. Ani jednou se jí to nepovedlo a v obou případech utekla. Kriminalisté zjistili její totožnost, jde zřejmě o nezletilou dívku.

Pátrání po ní policie odvolala. Na webu to dnes uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Dívka podezřelá z pokusu o únos zatím zadržena nebyla, řekl mluvčí.

První pokus o únos se odehrál v pátek vpodvečer, dívka v jednom z obchodů vzala do náruče a snažila se odnést 1,5letou holčičku. Její sedmiletá sestra se tomu snažila zabránit. "Křičela na celé kolo o pomoc. Tohoto rozruchu si všimla náhodná kolemjdoucí, která únoskyni batole vzala z náručí a posléze ho vrátila mamince.

Bohužel únoskyně využila vyvstalého zmatku a z místa utekla neznámo kam," popsal mluvčí. Policie se o tom dozvěděla v noci na neděli a prosí ženu, která holčičku zachránila, aby se jako svědkyně přihlásila na tísňovou linku 158.

Dnes přijali policisté oznámení o další obdobné události ze soboty. Tentokrát se dívka pokusila unést tříletou holčičku, která před svou matkou a bratrem utíkala napřed a dostala se jim z dohledu za roh. "Objala ji a polohlasem jí říkala ´promiň, omlouvám se, to bude dobrý´," uvedl Hulan. Mezitím ale matka vyšla zpoza rohu a svou dceru vytrhla únoskyni z náručí. "Maminka tříleté dívenky jí následně popsala téměř totožně jako dívku či ženu z události předchozího dne," doplnil mluvčí.

Témata: únos / rukojmí Praha Policie ČR