Policie vypátrala čtyři dívky, které napadly vychovatelku! Po dvou dále pátrá!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. dubna 2019 10:26

Čtyři z šesti dívek, které v pátek napadly a okradly vychovatelku diagnostického ústavu v pražských Hodkovičkách, zadrželi policisté během uplynulých 24 hodin. Další dvě dívky jsou stále na útěku. Dívkám hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Celý případ odstartoval v sobotu, kdy šest dívek mezi 15 až 18 lety za pomoci násilí okradlo jednu ze zaměstnankyň výchovného ústavu v pražských Hodkovičkách. Žena přišla o peníze a telefon, dívky z ústavu utekly. První z nich policisté dopadli v neděli, další tři pak zadrželi v noci na pondělí. Napadená žena po útoku nemusela vyhledat lékařskou pomoc.

„Můžu potvrdit, že v průběhu noci kriminalisté vypátrali další tři hledané dívky na různých místech České republiky,“ uvedl pro stars24.cz mluvčí pražské policie Jan Rybanský s tím, že po dalších dvou dívkách se nadále intenzivně pátrá.

Zadržené dívky nyní čekají úkony trestního řízení, pak by se měly vrátit zpátky do výchovného ústavu. Vzhledem k jejich věku jim v případě odsouzení hrozí za loupež 5 let vězení.

Diagnostický ústav v ulici Na Dlouhé mezi v pražských Hodkovičkách se zaměřuje na psychosociální problémy a poruchy v chování mladistvých dívek. Funguje jako příspěvková organizace ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Témata: krimi Policie ČR Praha