Rami Malek v Česku? Moravanka za něj zaplatila desítky tisíc!

Rami Malek převzal cenu, skončil v péči lékařů (24.2.2019)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. března 2019 20:50 | Aktualizováno: 21. března 2019 22:27

Češky jsou stále častěji terčem podvodníků ze zahraničí, kteří je po internetu žádají o poslání peněž na různorodé účely. Tenhle případ se ale běžným standardům výrazně vymyká. Podvodník se totiž vydával za hollywoodského herce. Jak uspěl?

Důvěřivá žena z Moravy se nechala napálit podvodníkem. Poslala totiž 180 tisíc korun osobě, která se vydávala za oscarového herce Ramiho Maleka, filmového Freddieho Mercuryho. Neznámý muž jí slíbil, že za ní dorazí, ale potřebuje pomoc s pokrytím nákladů.

„Pachatel během komunikace ženě slíbil, že za ní určitě přiletí, a požadoval na ní kvůli tomu několik tisíc dolarů. Na letenky, na agenta, na ubytování a clo. Žena mu nakonec poslala v přepočtu asi 180 000 korun a zůstaly jí jen oči pro pláč,“ popsal pro Novinky.cz tento kuriózní případ brněnský kriminalista Ladislav Rozík.

Americký herec egyptského původu Malek získal na letošních Oscarech sošku za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli za životopisný film Bohemian Rhapsody o frontmanovi legendární kapely Queen.

V současnosti se věnuje natáčení poslední řady seriálu Mr. Robot, ve které opět ztvární duševně nevyrovnaného hackera Elliota Andersona. V současnosti se o Malekovi mluví i v souvislosti s novou bondovkou, kde by mohl obsadit roli padoucha.

Témata: krimi Policie ČR Rami Malek