Falešný policista měl okrást řidiče! Policie zjistila děsivou věc!

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. března 2019 20:34 | Aktualizováno: 12. března 2019 4:30

Českou republiku dnes zasáhl případ údajně falešného policisty, který se pokusil zkasírovat řidiče v obci Medonosy na hranicích Libereckého, Ústeckého a Středočeského kraje. Ve chvíli, kdy si chtěl řidič ověřit jeho totožnost, muž nasedl do modré Fabie a ujel. Policie následně přiznala, že o falešného policistu nešlo a muž zachycený na palubní kameře je skutečným členem policejního sboru.

Video,které se šíří internetem, zachycuje agresivního řidiče v modré Fabii Combi, jak zastavuje jiného řidiče a dožaduje se uhrazení pokuty. Ve chvíli, kdy si muž chtěl ověřit totožnost policisty na tísňové lince, ale zprvu zdánlivě falešný policista nasedl do auta a odjel.

Na řidiče prý předtím křičel, chtěl po něm peníze a vyhrožoval mu zabavením řidičského průkazu. Záběry se tak dostaly do rukou policii, která začala celý případ prošetřovat.

Agresivní chování vyvolalo diskuzi o tom, že policista pravděpodobně nebyl pravý a za strážníka se pouze vydával. Ostatně sám řidič ho upozornil, že si vše nahrává na palubní kameru, což zřejmě řidiče Fabie znejistilo.

Jak se ale v pondělí večer ukázalo, o falešného policistu nakonec nešlo. Za volantem škodovky seděl skutečný policista. "Řidiče jsme dnes ztotožnili. Jde o policistu, který měl v té době volno. Služební funkcionář s ním okamžitě zahájil kázeňské řízení," uvedli policisté na twitteru. Případem se tak začne pravděpodobně zabývat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Témata: Policie ČR krimi