Odvez mě domů, řvala opilá žena na policistu. Nakonec skončila na úplně jiné adrese!

Policie ČR, Praha

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. března 2019 15:57

Brněnské policisty zaměstnala v minulém týdnu agresivní podnapilá žena. Zaměstnat je chtěla doslova, jako taxikáře, kteří jí odvezou domů, strážníci jí ale zařídili docela jiný odvoz. Opilá agresorka si musela ustlat na záchytce.

Brněnští městští strážnici dorazili minulou středu do provozovny rychlého občerstvení v tamní Masarykově ulici. Nepřišli si tam však koupit jídlo, ale pátrali po podnapilé ženě, s níž si místní obsluha nevěděla rady.

Jelikož žena při příjezdu policie vykřikovala na celou restauraci, nebylo těžké ji najít. Aby už neotravovala zaměstnance ani zákazníky, vyzvali ji policisté k tomu, aby je doprovodila ven ke služebnímu vozidlu.

Už na ulici strážníci třiatřicetiletou ženu vyzvali k prokázání totožnosti. Místo dokladů ale nejdříve vytáhla kartičku zdravotní pojišťovny a různé slevové karty. Nakonec na vše rezignovala a peněženku předala strážníkům se slovy, aby si doklady našli sami.

Tím ale její přezíravé chování k policistům teprve začalo. Zatímco jeden z nich diktoval do vysílačky osobní údaje z dokladů, opilá žena strážníkům tykala a urážela je. Vzhledem k jejímu stavu, který potvrdila hodnota 2,3 promile alkoholu na testeru, jí navíc přestávalo být rozumět. Strážníci jí tedy „nabídli“ nocleh na záchytce.

Tam ale žena noc strávit nechtěla, a tak se pokusila otevřít dveře policejního auta, které si asi spletla s taxíkem. Vše totiž doprovodila slovy: „Mám toho dost, odvez mě domů.“ Policisté ale jejímu požadavku nevyhověli a ženu vyzvali, aby vyčkala na příjezd sanitky záchytu.

V ten moment vygradovalo její agresivní chování, žena totiž po strážnících začala házet obsah kabelky. Policisté ženu rychle spoutali, ta už za okamžik seděla v poutech v přivolané sanitce. Svým chováním si však vysloužila dohru u správního orgánu, který bude řešit neuposlechnutí výzvy a znevážení postavení úřední osoby.

Témata: krimi Policie ČR Alkohol Brno