Po Praze pobíhal cizinec s nožem! Neuvěříte, o co mu šlo!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. března 2019 18:00

Neobvyklý incident se stal ve čtvrtek v Praze. Tamní policisté se museli vypořádat s osobou, která bizarním způsobem narušovala provoz na jednom z frekventovaných tahů. Za vše byl zodpovědný duševně nemocný cizinec.

Doopravdy kuriózní případ řešili v tomto týdnu policisté z hlavního města. Museli se totiž vypořádat s mužem, který svým chováním představoval nebezpečí nejen pro ostatní, ale hlavně pro sebe. Co přesně se přihodilo?

Ve čtvrtek krátce po půl desáté večer obdrželi strážníci z páté městské části oznámení, že po vozovce na tamní frekventované ulici Na Hřebenkách pobíhá pomatený muž s nožem v ruce. Policisté proto ihned vyrazili na místo, kde se podezřelá osoba opravdu pohybovala.

Mladý muž se nacházel uprostřed silnice, v ruce navíc držel nůž, s nímž šermoval kolem sebe a bojoval s neznámým imaginárním soupeřem, kterého viděl jen on sám. Ohrožoval tak sám sebe, ale hlavně ostatní účastníky provozu i strážce zákona.

Policisté proto muže vyzvali, aby nůž odhodil na zem a odstoupil od něj. Muž sice rozkaz částečně uposlechl, když se zbavil zbraně, nadále ale běhal po vozovce. Strážnici tedy neměli na výběr a museli použít donucovacích prostředků.

Ukázalo se, že muž, který skončil v poutech, je cizí státní příslušník. Policisté se logicky domnívali, že pomatený cizinec může být jen pod vlivem alkoholu nebo drog, provedený test to ale vyloučil.

V iracionálním chování navíc zadržený muž pokračoval nadále, neustále totiž pokřikoval na imaginární osoby. Strážníci proto přivolali záchrannou službu, do jejíž péče cizince předali. Ten nakonec skončil na psychiatrickém oddělení jedné z pražských nemocnic.

Témata: krimi Policie ČR Praha