Neuvěřitelné! „Naivní“ policisté dali opilému spolujezdci klíčky od auta. Co se dělo?

alkoholtester

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. února 2019 13:20

Českolipští policisté mají v posledních dnech napilno. O víkendu řešili bitku mladého muže s osmdesátiletým judistou, už v pátek se věnovali jednomu neobvyklému případu. Za volantem jednoho auta se jim totiž vystřídali hned dva opilci.

V pátek před půlnocí zastavila policejní hlídka v České Lípě podezřelý Volkswagen, jehož řidič na sebe upozornil kličkováním po silnici. Jednalo se o čtyřiatřicetiletého cizince, z jehož dechu silně zaváněl alkohol. Policisté jej tedy vyzvali k dechové zkoušce, kterou muž i po názorné ukázce sabotoval. Navíc se choval agresivně a odmítal jakkoliv spolupracovat.

Policisté mu nakonec nasadili pouta a odvezli jej na služebnu, kde mu tlumočník vysvětlil, jaké důsledky by mělo nepodrobení se dechové zkoušce. Cizinec následně změnil názor a nechal si odebrat krev lékařem. Poté strávil noc v policejní cele a domů odešel až v sobotu odpoledne.

Spolu s ním cestoval v automobilu ještě o čtyři roky starší krajan, který byl v době policejní kontroly také pod vlivem alkoholu. Policisté mu předali klíčky od auta, zároveň ho ale důrazně upozornili na to, že řídit nesmí.

Za pouhých patnáct minut dostali na služebnu informaci, že po České Lípě opět kličkuje ten samý Volkswagen. Policisté vůz zastavili nedaleko tamního supermarketu, za jeho volantem „nečekaně“ seděl druhý cizinec, který předtím hlídce slíbil, že se domů nechá někým odvézt. To ale neudělal.

Oproti svému kolegovi se rovnou podrobil dechové zkoušce, která ukázala hodnotu lehce přes 2,5 promile. Cizinec se během kontroly sotva držel na nohou, vypověděl jen, že od 19. hodiny popíjel vodku se svými kumpány různě po České Lípě, žádné další detaily si ale nevybavil.

Oba muži se nakonec znovu sešli v policejní cele, kde strávili noc. Když se starší z cizinců probudil, řekl policistům, že svého jednání lituje a povede řádný život. Nic to však nemění na tom, že je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. O krocích proti mladšímu muži se rozhodne až po obdržení lékařské zprávy.

Témata: krimi Alkohol Policie ČR Česká Lípa