Matka tříletého utýraného Marka promluvila! Proč dopustila bestiální smrt?

Marek s mámou Simonou

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. února 2019 11:56 | Aktualizováno: 26. února 2019 13:35

Policie o uplynulém víkendu obvinila muže, který měl utýrat tříletého chlapce z Loun k smrti. Matka dítěte se nyní hájí, že v celé tragické události nemá žádnou roli. Odpověděla tak na kritiku některých lidí na sociálních sítích, kteří žádají její potrestání.

Českem nadále hýbe otřesná smrt tříletého chlapce z Loun. Šokující případ týrání dítěte, které měl na svědomí partner jeho matky, vyšetřuje policie, která viní i ji. Do ženy se navíc pustili i lidé na sociálních sítích, kteří žádají pro chlapcovu matku adekvátní trest. Ta už nevydržela tlak a svým kritikům poslala ostrý vzkaz.

„Už mi dejte všichni pokoj, už toho mám vážně dost. Já mu nic neudělala, já ho milovala. Dala bych mu první poslední. Vím, že mi nikdo nevěří. Není to moje vina. Nedokázala jsem ho ubránit, on nás týral,“ napsala matka dítěte na sociální síti.

Osudného dne ji údajně zdrogovaný partner zamknul do vedlejšího pokoje. Žena nechtěla týrání hlásit, protože se bála, že jí dítě odeberou. Kromě ní však o mučení chlapce věděli nejspíš i někteří příbuzní a sousedé. Chlapec navíc neměl trvalý pobyt v Lounech, proto nebyl pod dohledem tamní sociálky.

Sousedé ale popisovali, že když kluka potkali na dětském hřišti nebo v parku, měl na těle jasné známky mlácení. Z bytu se navíc často ozýval křik a pláč nebo různé rány. Partner matky ale všem tvrdil, že si chlapec zranění přivodil sám.

Tříletý hoch zemřel předminulou sobotu. Od té chvíle případ otřásá nejen městem, ale celou republikou. Kontroverze vzbuzují i pietní akty, někteří lidé považují za pokrytectví, že místní kladou svíčky a plyšáky k improvizovaným pomníčkům.

Policie v neděli obvinila partnera matky dítěte z těžkého ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společné domácnosti.

Témata: smrt tříletého Marka v Lounech (únor 2019) krimi Policie ČR Týrané děti