Povolání zloděj! Cizinci přijeli za prací, ale k penězům přišli docela jinak

krimi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. února 2019 10:24

Tuhle dvojici cizinců si pracovní agentura, která jim zprostředkovala pobyt v Česku, za rámeček rozhodně nedá. Sehraný tým zlodějů má od začátku letošního roku na svědomí přinejmenším dva trestné činy, díky nimž si přišel na tisíce korun.

Minulou neděli odpoledne šla po chodníku v centru Vyškova žena, když k ní náhle zezadu přiskočil muž a z ramene jí strhl kabelku. Okradená se za mužem rozběhla, v tu chvílí jí ale pod záminkou pomoci začal zdržovat další muž. Ten vedle ní běžel a hovorem v cizí řeči odváděl její pozornost.

Jak se ukázalo později, šlo o sehranou dvojici spolupachatelů. Oba cizinci se do Česka dostali díky pracovní agentuře, bohulibé pracovní činnosti se ale nevěnovali a peníze si raději opatřovali kradením. Naneštěstí pro ně si pro svůj poslední trestný čin vybrali místo poblíž budovy policie.

Policistům z Vyškova se nakonec kauzu za vydatného přispění operativců podařilo objasnit. Na stopu zlodějů je přivedly městské kamerové záznamy. Policisté oba výtečníky zadrželi a předali soudu, muži jsou podezřelí z trestného činu krádeže.

K celému případu zveřejnila policie krátké video, kde jsou oba mladíci zachyceni bezprostředně předtím, než si ženu vytipovali. Z něho vyplývá, že minimálně jeden z nich byl tmavé pleti.

Během vyšetřování navíc vyšlo najevo, že kromě okradené ženy mají oba cizinci na svědomí i vloupání do hostince v Ivanovicích na Hané, které se odehrálo na konci ledna. Tehdy si odtamtud odnesli cigarety, kávu, drobné mince i notebook. Celkově si během obou trestných činů přišli na více než 17 tisíc korun.

Témata: krimi Policie ČR morava