Stařenku s chodítkem napadla běsnící doga: Kousala jí do hlavy, žena zemřela

argentinská doga v klidu

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. února 2019 17:30 | Aktualizováno: 17. února 2019 5:17

Pes je nejlepší přítel člověka, ale musí být dobře vychovaný. Argentinská doga byla v obci Pihel na Českolipsku známou firmou. Místním pravidelně naháněla strach, až v tomto týdnu došlo na nejhorší. Pes napadl důchodkyni, která včera zemřela.

Novoborští policisté v současnosti vyšetřují smrtelné napadení člověka psem. Došlo k němu ve středu v obci Pihel. Kolem půl jedné po poledni tam argentinská doga napadla jednadevadesátiletou seniorku, která se pohybovala pouze za pomoci chodítka.

Pes ženu srazil, začal ji kousat a vláčet po zemi. Napadené pomohl místní pár, který od ní psa odehnal a o důchodkyni se postaral až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Záchranáři ženu přepravili na traumatologické oddělení nemocnice v České Lípě.

Napadená seniorka měla zranění v obličeji, na temeni hlavy a na dolních i horních končetinách. Vzhledem k prožitému stresu byla navíc i ve špatném psychickém stavu. V pátek obdrželi policisté smutnou zprávu. Žena totiž v nemocnici zemřela.

Případ tak převzali kriminalisté, kteří budou prověřovat souvislost mezi zraněními a úmrtím. Za tímto účelem budou vypracovány znalecké posudky. Na jejich základě následně dojde k právní kvalifikaci případu.

Majitele psa ale policisté znají, zatím o něm prozradili jen to, že se jedná o obyvatele Novoborska. Při výslechu uvedl, že mu pes utekl poprvé, což ale rozporují místní. Obyvatelé Pihelu v minulosti už několikrát upozorňovali na to, že doga volně pobíhá po veřejné cestě a nahání lidem strach.

Policisté nezapomněli ocenit středeční statečný zásah kolemjdoucích proti rozzuřenému psovi. Riskovali totiž, že se agrese argentinské dogy obrátí proti nim. Místnímu páru za to patří velký respekt. Majiteli dogy nyní hrozí trestní stíhání.

Témata: krimi Policie ČR Psi