Štiplavý kouř a muž v bezvědomí. Policisté ani chvíli neváhali!

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. února 2019 16:46

Policisté zdaleka nezabraňují jen trestným činům, ale rovněž zbytečným ztrátám lidských životů. Povídat o své zkušenosti z tohoto týdne by mohli strážci zákona z Vysočiny.

Policisté z Počátků se ve čtvrtek 31. ledna nachomýtli k opravdu dramatickému případu. Kolem páté hodiny večer přijali oznámení od záchranářů, kteří právě ošetřovali staršího muže, který zkolaboval na jedné z ulic v nedaleké Žirovnici.

Muž dokonce upadl do bezvědomí, ještě předtím však zvládl záchranářům říct klíčovou informaci, že má doma v rodinném domku vážně postiženou dceru, která se o sebe nedokáže postarat.

Na místo tedy ihned vyrazila policejní hlídka. Přítomní policisté bouchali na dveře, ale zevnitř nikdo nereagoval. Strážci zákona ani neslyšeli žádné zvuky, které by potvrzovaly, že se v bytě někdo pohybuje. Přesto si vyžádali součinnost hasičů, kteří dveře otevřeli.

Hasiči nakonec byli potřeba i k dalším věcem. Po vstupu do bytu totiž ihned ucítili štiplavý kouř, v bytě navíc bylo velmi chladno. Policisté začali ihned prohledávat dům, v němž nakonec objevili ženu středního věku, která seděla v křesle a vůbec nevnímala okolí.

Příslušníci bezpečnostních složek ženu ihned vyvedli ven z bytu a přivolali jí záchranku, protože se nadýchala kouře a byla podchlazená. Zdravotníci ji nakonec transportovali do nemocnice. Za zdroj štiplavého kouře označili hasiči kotel na tuhá paliva.

Témata: krimi Policie ČR Hasiči Vysočina (kraj)