Opilecká eskapáda skončila na záchodě. Bohužel pro cizince ale v cizím domě

Ilustrační fotografie

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. února 2019 10:42

Asi každému se někdy přihodilo, že po bujaré předcházející noci plné alkoholu, skončil na toaletě. Nikdo by ale nechtěl zažít to, co se v tomto týdnu přihodilo mladému cizinci na Zlínsku.

Opravdu kuriózní případ vloupání řeší od čtvrtka otrokovičtí policisté. Majitel jednoho z domů tam kolem čtvrté hodiny ranní oznámil vloupání do jeho obydlí. Příjemné nebylo hlavně to, že pachatel se nacházel stále uvnitř.

Policisté tedy dorazili na danou adresu. Nezvaného hosta našli v domě, jak se schovává na toaletě. Jak se nakonec ukázalo, všechno bylo trochu jinak. Dvaadvacetiletý cizinec, který do domu vnikl vytlačením okna v přízemí, si pouze spletl bydliště.

Muž přijel do Otrokovic v úterý, kdy se ubytoval v jednom ze zdejších zařízení. Ve středu se pak jako reprezentant účastnil sportovního klání a večer vyrazil do města, kde chtěl oslavit úspěch.

Jak ale ukázala dechová zkouška, mladík měl v krvi téměř dvě promile alkoholu, zřejmě kvůli podnapilému stavu se mu nepodařilo trefit správný dům. Muž nejdříve na dveře inkriminovaného domu klepal. Nikdo mu však nepřišel otevřít, a tak vlezl dovnitř oknem.

V domě ale byl pes, který svého páníčka na nezvaného hosta upozornil. Majitel domu muže uviděl na chodbě, polekal se a zavolal nejen policistům, ale i svému bratrovi. Přivolaní policisté opilého a zmateného muže, který netušil, co se děje, zadrželi a převezli do cely.

Strážci zákona už s mužem zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Mladému cizinci za něj hrozí až tři roky odnětí svobody.

Témata: krimi Policie ČR policie Zlínský kraj