Radioaktivní předmět na nádraží v Liberci! Co tam policisté ve skutečnosti našli?

krimi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. února 2019 9:53

Liberečtí policisté se ve středu nemohli cítit zrovna dvakrát komfortně. Anonym totiž ohlásil podezřelý předmět, který měl být navíc radioaktivní, což není zrovna dvakrát přívětivá shoda okolností.

Předevčírem zavolal na tísňové linky 112 a 158 anonym, aby informoval o tom, že kdesi na hlavním vlakovém nádraží v Liberci zanechal radioaktivní předmět, který měl najít u sebe doma. Už to bylo samo o sobě dost zvláštní.

Na místo tedy ihned vyrazili tamní policisté i s policejním psovodem. Podezřelou zásilku skutečně objevili, na venkovním parapetu nedaleko vchodu do hlavní haly se opravdu nacházel jakýsi předmět, který policisté zajistili. Ukázalo se však, že jde o obyčejný plastový proudový chránič, který nevykazuje žádné hodnoty radiace.

Muž však už předtím na nádraží upoutal pozornost řady svědků, kteří přítomným policistům sdělili, že muž na nádraží nejprve vyřvával a následně utekl směrem k Fügnerově ulici do centra Liberce. Policisté jej tedy vyrazili hledat.

Nakonec tam muže opravdu našli, ten se před nimi ale opět pokusil utéct. Při vzájemné konfrontaci dokonce vytáhl i nůž, ale ani to mu nepomohlo. Policistům se jej podařilo zpacifikovat, celý incident se obešel bez zranění.

Později se ukázalo, že jde o sedmatřicetiletého muže z Liberecka, který byl ve velmi špatném psychickém stavu. Na místě byl tedy předán členům Zdravotní záchranné služby.

Celým případem se budou nadále zabývat policisté z obvodního oddělení, kteří už zahájili úkony trestního řízení. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, za který mu hrozí až tříleté vězení.

Témata: krimi Policie ČR Liberec radioaktivita