Za volantem bavoráku s pistolí v ruce! Zatímco lidé šli do práce, mladíci řádili v ulicích

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. ledna 2019 16:56

Někteří obyvatelé Ostravy asi v pondělí nevěřili vlastním očím a tomu, co se děje v době, kdy jsou na cestě do práce. Dva mladíci tam řádili za volantem osobního automobilu, jeden měl navíc v ruce zbraň.

Ostravští policisté prověřují incident z pondělního rána, kdy dva muži po půl osmé ranní využívali své vozidlo značky BMW k dost nestandardnímu způsobu jízdy, který ohrožoval případné další účastníky silničního provozu. Obzvlášť v době, kdy je většina lidí na cestě do práce, šlo o dost nebezpečnou věc.

Mladíci ve věku 21 a 24 let uváděli svého „bavoráka“ do smyku a hlasitě túrovali motor. Automobil opakovaně objížděl tamní náměstí, přičemž spolujezdec se vykláněl z okna a při jízdě manipuloval se zbraní. Jak se později ukázalo, šlo o plynovou pistoli. Celé své chování ještě doprovázeli hlasitým vulgárním křikem.

Policisté oba muže zastavili a zadrželi, následně s nimi zahájili úkony trestního řízení kvůli přečinům výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Inkriminovaní mladíci využili svého práva a k celé události se rozhodli nevypovídat. Motiv jejich jednání je tak i nadále předmětem vyšetřování.

V rámci vyšetřování rovněž došlo k výslechům prvních svědků, policisté také shromažďují další důkazní materiál. Zároveň žádají všechny svědky, aby se ozvali na tísňové policejní lince 158.

Že pondělí patřilo v moravskoslezské metropoli nebezpečné jízdě za volantem, potvrzuje i večerní honička policistů s kradeným vozidlem, které řídil zdrogovaný muž se zákazem řízení motorových vozidel. Jeho spanilou jízdu neukončil ani náraz do sloupku, ale až policisté, kteří jej dostihli na útěku.

Témata: krimi Policie ČR Ostrava zbraně