To musel být mejdan! Nechyběl alkohol, drogy ani zraněný policista

krimi

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. ledna 2019 14:14

K bezdůvodným napadením příslušníků policie dochází zřídka, jedno takové se v tomto týdnu odehrálo v moravských Hranicích. Mladík, který se tohoto trestného činu dopustil, skončil v poutech, možná i ve svěrací kazajce.

Pondělní mejdan, který byl pravděpodobně sám o sobě pěkně divoký, se třiadvacetiletému muži z Hranic protáhl až do dalšího dne. V dopoledních hodinách si to s lahví alkoholu v ruce štřádoval po tamní Vrchlického ulici, když mu zkřížilo cestu policejní auto.

23letý mladík v Hranicích prohodil oknem policejního vozu láhev s alkoholem. Lehce při tom zranil policistu, který tou dobou seděl za volantem. Mladík skončil na policejní služebně, kde ještě prokopl dveře ve výslechové místnosti... pic.twitter.com/xhnMQ6OkPI

— Týdeník Policie (@TydenikPolicie) 17. ledna 2019

Mladíka nenapadlo nic lepšího, než půllitrovou flašku hodit přímo do předního skla automobilu, v němž na místě řidiče seděl příslušník policie. Sklo se v tu ránu roztříštilo a střepy policistu lehce poranily. Ten přesto promptně zareagoval a pachatele za pomoci donucovacích prostředků zpacifikoval.

Zajištěný třiadvacetiletý muž byl posléze převezen na služebnu, kde jeho agresivita ještě gradovala, což se podepsalo na vybavení. Mladík totiž v návalu zlosti prokopl dveře vedoucí do výslechové místnosti. Jakou škodu svým jednáním napáchal, zatím není úplně jisté.

Policisté u pachatele provedli test na alkohol, při kterém se potvrdilo, co policisté tak nějak očekávali. Mladík měl v krvi přes jedno promile alkoholu, pozitivní byl rovněž orientační test na přítomnost drog.

Strážci zákona následně na základě rozhodnutí lékaře odvezli podezřelého do psychiatrické nemocnice v nedaleké Kroměříži. Pachateli hrozí za trestné činy násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci vězení.

Témata: krimi policie Policie ČR