Bezdomovec rozsekal mačetou kamaráda! Nic si nepamatuji, hájil se u soudu!

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

16. ledna 2019 19:46

Nejvyšší soud přezkoumá verdikt nad Martinem Pitnerem, jenž předloni v létě zavraždil v Plzni svého známého. Zaútočil na něj mačetou. Čin nepopřel, ale tvrdil, že si nic nepamatuje. Má si odpykat 15 let ve vězení.

Nejvyšší soud počátkem ledna obdržel Pitnerovo dovolání, zatím o něm nerozhodl. V trestních kauzách soud většinou rozhoduje za několik týdnů až měsíců.

Útok se podle obžaloby odehrál 19. srpna 2017 před půlnocí v lese poblíž plzeňské nemocnice, kde oba muži žili jako bezdomovci. Nejprve se pohádali, pak Pitner údajně použil mačetu a dva nože. Oběti zasadil téměř tři desítky sečných a několik bodných ran.

Později se Pitner podle své výpovědi šel podívat do stanu a našel kamaráda mrtvého. Odjel na policii a vypověděl, že jej nejspíš zabil, protože na místě nebyl nikdo jiný. Také u krajského soudu vypověděl, že si útok nepamatuje, nejspíš kvůli vypitému alkoholu a práškům, vinu ale nepopřel a vyjádřil lítost.

Krajský soud v Plzni nejprve Pitnerovi uložil 17 let vězení. Vrchní soud v Praze verdikt zmírnil s ohledem na významné polehčující okolnosti.

Témata: Vražda soudy