V Česku tragicky zahynula britská "královna pokeru", jela na turnaj do Rozvadova

Záchranná služba, ilustrační fotografie

Autor: Jan Novák, stars24.cz

11. listopadu 2017 17:38

Britská "královna pokeru" Emma Fryerová (42) zahynula při automobilové nehodě 5. listopadu v Plzni. Dle listu The Sun jela do Rozvadova na karetní turnaj, který byl součástí série World Series of Poker Europe.

Při nehodě vjel vůz Opel Corsa, za jehož volantem seděl pokerový přítel hráčky, na travnatou plochu kruhového objezdu a narazil do sloupu trolejového vedení.

ČTK už v den nehody s odvoláním na policii informovala, že řidič, podezřelý z usmrcení z nedbalosti, byl při nehodě zraněn a skončil v nemocnici, zatímco spolujedoucí žena utrpěla zranění neslučitelná se životem. Nehoda se stala po 3:00 ráno na přivaděči silnice I/26 ve směru od Sulkova. Podle britského tisku řidič patrně sledoval pokyny satelitní navigace, která ale neupozornila na kruhový objezd.

Britské listy The Sun a Daily Maily dnes informovaly, že obětí je Emma Fryerová, matka dvou dcer. Žena, která si už pokerem vydělala údajně 75.000 liber (2,2 milionu korun), se chtěla stát hráčkou pokeru na plný úvazek.

Sestra "královny pokeru" Liz Carterová (32) tvrdí, že řidič se nedopustil žádné chyby. "Byla to jen tragická nehoda," řekla deníku The Sun.

Emma Fryerová hrála poker léta jako amatérka. V posledních několika měsících však slavila úspěchy na velkých turnajích v Nottinghamu a Sheffieldu a podle The Sun už měla zajištěného sponzora, který by jí umožnil věnovat se karetní hře profesionálně a dát výpověď u společnosti Bet365. Její tělo má být transportováno z Česka do domovského Alsageru příští týden.

Témata: Emma Fryer Nehody aut Velká Británie Poker Plzeň Záchranná služba