Češka se nechala napálit! Přišla o statisíce korun!

krimi

Autor: ČTK

12. prosince 2018 18:23

Žena naletěla podle policie sňatkovému podvodníkovi. Muž jí sliboval lásku a ropný vrt ve Spojených státech. Na realizaci projektu žádal peníze. Podvedená mu poslala 330.000 korun. Peníze si podle firmy, která převod zprostředkovala, vyzvedl v Senegalu.

S sedmašedesátiletou ženou se podezřelý seznámil a komunikoval s ní prostřednictvím sociální sítě. Ženě vyznával osobní sympatie, lásku a pod různými záminkami žádal o půjčku. Tvrdil, že žije v USA a peníze například potřebuje na provedení ropného vrtu či k úhradě celních poplatků. Žena finance zasílala postupně od září do prosince letošního roku.

Když žena odmítla posílat další peníze, podvodník podle policie přestal komunikovat a nereagoval na výzvy, aby prostředky vrátil. Podezřelý je z podvodu. Ve vězení může strávit až pět let.

V poslední době policisté řešili hned několik podobných případů. Zatím neznámý podvodník se podle policie vydával za vojáka na zahraniční misi v Afghánistánu. Ženě, kterou poprvé kontaktoval také přes sociální sítě, sliboval společný život po ukončení zahraniční mise. Při tom od ní vylákal pod různými záminkami přibližně 500.000 korun. Ženě tvrdil, že od vlády USA dostal vysokou odměnu, kterou by si rád u ní uschoval.

Žena podle policie slibům uvěřila. Neznámému napsala osobní údaje, které potřeboval pro přepravu finanční odměny. "Později ženu několikrát kontaktovala přepravní společnost, která pod různými legendami žádala poplatky. Postupně zaslala finanční hotovost ve výši několika tisíc euro. V souhrnu žena údajně přišla o částku přesahující půl milionu korun," řekla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Za amerického vojáka se zase vydával podvodník, který se seznámil s ženou z Opavy. Neznámý pachatel ženě nějakou dobu psal, že je americký voják, který se do ní zamiloval a kvůli ní chce odejít z armády do České republiky, kde založí firmu. Pod touto smyšlenou záminkou z ní vylákal 300.000 korun. Později požadoval další peníze. Ty už žena odmítla poslat a kontaktovala policii.

Témata: češi podvod