Syn roky otřesným způsobem týral svou matku! Hrozí mu pěkných pár let za katrem!

Věznice, ilustrační fotografie

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

29. listopadu 2018 21:19

Osmadvacetiletý muž z Uherskohradišťska podle policie téměř čtyři roky ponižoval a bil svou matku. Kriminalisté ho nyní podezírají z týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což mu v případě prokázání viny hrozí až osmileté vězení. Soud v případu vydal předběžné opatření, kterým synovi uložil povinnost zdržet se jakéhokoliv kontaktu s matkou.

"Alkohol, výčitky a nespokojenost se svým vlastním životem dovedly muže k takovému jednání, že matce vyhrožoval, sprostě jí nadával a bil ji zpravidla třikrát do měsíce. Napadal ji i ve spánku. Ve dvou případech si sundal opasek a matku jím zbil po celém těle. Jindy ji napadl pěstmi a kopal do ní. Poté dokonce musela jít k lékaři na ošetření," uvedla uherskohradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová..

Svůj vztek si podle ní muž vybíjel také na zařízení domu. "Žena z něj měla obrovský strach, proto vždy, když měla možnost utéct, schovala se ve sklepě nebo na dvoře domu a čekala do té doby, dokud syn neusnul. Po posledním incidentu, když ji syn bezdůvodně napadl, se rozhodla situaci řešit. Proto vše oznámila na policii," doplnila Šabatová.

Policisté vzápětí po přijetí oznámení vykázali muže na deset dnů ze společného obydlí. Zároveň se nesměl přiblížit ani do blízkosti domu.

Témata: týrání krimi