Hrozí dětem v Praze nebezpečí? Muž chtěl odlákat holčičku, policie je v pohotovosti!

Děti

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. října 2018 18:45

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který se minulou sobotu na dětském hřišti v Praze 9 pokoušel o navázání blízkého kontaktu s nezletilou dívkou. Událost se podle policie stala v sobotu 13. října kolem 10:00 na dětském hřišti mezi ulicemi Travná a Manželů Dostálových v Kyjích.

Hledaný muž údajně nejprve děti zpovzdálí pozoroval a po odchodu dospělých přistoupil k jedné z dívek a snažil se s ní navázat slovní kontakt. Posléze se dotyčný začal dívky dotýkat a zval ji pod různými záminkami na procházku. Dívce se podařilo muže udržet v bezpečné vzdálenosti a ten po chvíli své snahy zanechal a odešel, popsala pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Dívka, která se držela s ostatními dětmi pohromadě, byla podle mluvčí duchapřítomná a dokázala nenápadně muže nahrát na svůj mobilní telefon. Později se svěřila s celou věcí své matce, která kontaktovala policii, uvedla Zoulová. Případem se zabývají kriminalisté z mravnostního oddělení, kteří případ vyšetřují pro podezření z přečinu navazování nedovoleného kontaktu s dítětem.

Muži zachycenému na záběrech z mobilního telefonu je kolem 30 let, hovoří špatně česky s ukrajinským přízvukem. Vysoký je 170 až 180 centimetrů, má krátké světlé vlasy ostříhané na ježka. Na jednom z předních zubů má defekt. Na sobě měl černé triko, modré džíny a starší boty černé barvy.

Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po podezřelém muži. Pokud ho někdo na záběrech pozná, má se svým svědectvím se obrátit na policii prostřednictvím tísňové linky 158, uvedla Zoulová.

Témata: Praha dětské Děti