Otřesná vražda! Muž umlátil svou 105letou babičku, měl k tomu šílený důvod!

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

15. října 2018 14:59

Tak s takovýmhle případem se policisté ještě nesetkali. V Malawi zatkli muže podezřelého z vraždy své 105leté babičky. Umlátil ji zato, že prý praktikovala černou magii.

Důvody k vraždě mohou být v myslích vyšinutých jedinců mnohdy nepochopitelné. Jistě se mezi ně zařadí i tento případ, který řešili kriminalisté v Malawi.

Třicetiletý Matias James žijící v oblasti Chiradzulu na jihu Malawi ubil svou babičku Ellie Andersonovou k smrti dřevěnou palicí. Vinil ji z toho, že mu za pomoci černé magie bránila v nalezení práce.

Podle policejní mluvčí byl pachatel v době vraždy pod vlivem alkoholu. BBC ale upozorňuje, že vraždy starých lidí jsou v Malawi poměrně časté.

Tamní lidé jim totiž připisují všechny své neúspěchy. Výjimkou tak nejsou vraždy rodičů či prarodičů za to, že úroda nenaplnila očekávání nebo za to, že někdo jiný v okolí zemřel.

Časté jsou také vraždy upírů. Mnoho obyvatelů této země totiž věří v jejich existenci a pořádají na ně dokonce hony. Ostatně není tomu tak dávno, kdy tamní policie zatkla 140 lidí za to, že surovým způsobem popravili osm lidí, kteří měli být podle útočníků upíry.

Témata: Vražda Malawi krimi