Muži, který napadl Kvitovou, hrozí 12 let!

Petra Kvitová

Autor: ČTK

5. října 2018 18:20

Státní zástupce dnes podal obžalobu na muže, který předloni v prosinci v Prostějově napadl tenistku Petru Kvitovou a vážně jí pořezal levou ruku. Hrozí mu až 12 let vězení. Na webu Krajského státního zastupitelství v Brně to oznámil jeho mluvčí Hynek Olma.

"Dnešního dne byla v souvislosti s napadením ženy v Prostějově, ke kterému došlo dne 20. 12. 2016, podána u Krajského soudu v Brně obžaloba na třiatřicetiletého muže z Prostějovska," uvedl mluvčí. Muž byl obžalován ze zločinu vydírání a přečinu porušování domovní svobody. "V případě, že bude uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody v délce pět až 12 roků," doplnil Olma.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová se po operaci levé ruky, ve které drží raketu, a několikaměsíční rekonvalescenci vrátila k tenisu loni v květnu. V aktuálním světovém žebříčku jí patří čtvrté místo.

Za útok na Kvitovou policie v květnu obvinila Radima Žondru. Muž vinu popírá, soud ho ale poslal do vazby. Krajské státní zastupitelství dostalo návrh na obžalobu v srpnu.

Žondra je zároveň souzen v jiném případu. V září ho soud poslal na 2,5 roku do vězení za to, že před třemi lety dal tip lupičům, kteří posléze přepadli advokáta v Lysicích na Blanensku. Útočníci advokáta mučili a oloupili o věci za 50.000 korun. Žondra vinu popírá a proti rozsudku se odvolal. Už dříve byl podle médií v podmínce kvůli tomu, že se podílel na přepadávání osamělých důchodců.

Případ napadení Kvitové olomoucká krajská policie vyšetřovala jako vydírání, loni v listopadu ho odložila. Letos jej znovu otevřel útvar policejního prezidia.

Kvitová se po útoku podrobila komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence trvala řadu měsíců, na turnaje se vrátila loni na Roland Garros. Od té doby získala šest titulů.

Témata: Petra Kvitová