Skok do vody ho stál život. Muž si rozbil hlavu o skálu!

Záchranná služba, ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

9. srpna 2018 11:43

Skok do neznámé vody zaplatil muž v Lulči na Vyškovsku životem. Vážně se zranil v zatopeném lomu, oživovali ho svědci i přivolaná lékařka. Resuscitace nakonec nebyla úspěšná.

Neštěstí se stalo ve středu po 19:00. "K pacientovi jsme vyslali pozemní lékařskou posádku z Vyškova a záchranářský vrtulník. Muž středního věku byl při příjezdu naší první posádky v bezvědomí a přítomní svědci se ho snažili oživovat," uvedla záchranná služba.

Lékařka neprodleně převzala resuscitaci, zranění hlavy muže však bylo natolik vážné, že ji musela po 20 minutách ukončit jako neúspěšnou.

Policie k události uvedla, že šlo o firemní setkání na přírodním koupališti. 41letý muž skok nezvládl. "Dle dosavadních informací při odrazu uklouzl a zavadil o skálu. Policisté na místě nezjistili cizí zavinění," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Policie apeluje na veřejnost, aby dodržovala zásady bezpečného koupání. "K tragickým koncům nebo velmi vážným úrazům vede často přeceňování sil nebo neznalost terénu. Rovněž nedoporučujeme kombinaci alkoholu či jiných návykových látek před či při návštěvě vodních atrakcí," uvedla mluvčí.

Témata: smrt krimi Voda Záchranná služba