VIDEO: Drama v Praze! Strážníci zběsile honili ozbrojeného muže jako z akčního filmu. Mohl zabít mnoho lidí

i30 kombi pro Městskou policii Praha II

Autor: Jan Novák, stars24.cz

7. srpna 2018 16:25

Strážníci Městské policie Praha pronásledovali vozidlo, které řídil ozbrojený muž v celostátním pátrání. Podívejte se, jak riskantní akci podnikl tento pošetilec na komunikacích, které denně používá mnoho obyvatel Prahy.

Rutinní přestupek, projetí zákazu vjezdu, se zvrhl v automobilovou honičku, jako z akčního filmu. Celostátně hledaný, ozbrojený navíc agresivní mladík ujížděl strážníkům ulicemi Prahy 4. Křižovatky projížděl na červenou a z vozidla dokonce vyhazoval kovové ježky. V Türkově ulici při průjezdu křižovatkou na červenou jeho jízda skončila nárazem do jiného vozidla. V dalším útěku muži zabránily až namířené služební zbraně strážníků.

V neděli odpoledne prováděli strážníci z Praha 4 kontrolní činnost v Nuselské ulici, kde si všimli osobního vozidla, jehož řidič nerespektoval zákaz vjezdu. Hlídka se proto rozhodla vozidlo zastavit. Následovala však nečekaná agresivní reakce řidiče. Muž otočil vozidlo do protisměru a začal strážníkům ujíždět Svatoslavovou ulicí směrem na Pankrác. Nerespektoval přitom červenou na semaforech, kruhové objezdy projížděl v protisměru a ohrožoval vysokou rychlostí ostatní účastníky silničního provozu. Při průjezdu ulicí Podle Kačerova dokonce vyhodil z vozidla několik kovových ježků. Strážníci se ale dokázali úhybným manévrem vyhnout a nebezpečného pachatele dále pronásledovali. Ani při průjezdu další křižovatkou ulic 5. Května a Türkova opět nerespektoval červený signál „Stůj“ a střetl se s protijedoucím vozidlem. V dalším útěku nebezpečnému pachateli hlídka městské policie zabránila namířenými služebními zbraněmi. Strážníci mu následně za pomoci donucovacích prostředků přiložili služební pouta a omezili ho pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě. Při kontrole, zda není mladík ozbrojen, u něj strážníci našli celý arzenál zbraní: nůž, teleskopický obušek a nabitou střelnou zbraň.

Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Následně bylo zjištěno, že po agresivním řidiči bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Případ si k dalšímu šetření převzali policisté.

Témata: krimi Praha Policie ČR