Podvod na Kramného? Jeho matka něco prozradila!

Irena Rychlá 33

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. srpna 2018 11:19 | Aktualizováno: 1. srpna 2018 15:17

Petr Kramný, který si odpykává 28 let za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě, podal návrh na obnovu řízení. Jeho matka v tom spatřuje naději a doufá, že místo něj zavřou někoho jiného.

Přesně po 5 letech od smrti Moniky a Klárky Kramných v egyptské Hurgádě na pokoji 6343 v hotelu Titanic Palace podal 30. 7. 2018 Kramný návrh na obnovu řízení ve své trestní věci, kde byl odsouzen za vraždu elektrickým proudem k výjimečnému trestu odnětí svobody v trvání 28 let.

"Případ Petra Kramného je těžko uvěřitelným selháním celého justičního systému, který v naprosto plné nahotě ukazuje fatální selhání," uvedl k tomu  Václav Peričevič ze spolku Šalamoun.

Advokátka odsouzeného Kramného Jana Rejžková informaci původně komentovat nechtěla, na sociální síti ale napsala: "S ohledem na zvýšený zájem médií v souvislosti s avizovaným návrhem na obnovu řízení trestní věci Petra Kramného sděluji, že dne 30. 7. 2018 bude návrh na obnovu řízení podán. K důvodům a obsahu návrhu se nebudu blíže vyjadřovat. Návrh bude přednesen při veřejném zasedání u Krajského soudu v Ostravě."

A podle matky odsouzeného Kramného Ireny Rychlé je to dobře. "Je jedině dobře, že paní doktorka návrh na obnovu procesu podala. Protože můj syn neudělal nic. Naopak potrestáni by měli být ti, co to na něj ušili. Ti by měli jít sedět. Potřebuji, aby mého syna zprostili obžaloby a pustili ho domů,“ řekla Blesku.

Kramný byl odsouzen za to, že v roce 2013 na dovolené v egyptském hotelu zavraždil svou manželku a dceru. Vinu popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů, které ale podle soudu tvoří ucelený řetězec.

Těla po převozu do České republiky pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Podle znaleckého posudku, který si nechala vypracovat obhajoba, byla nejpravděpodobnější příčinou smrti otrava. Soud si proto objednal revizní posudek, který se přiklonil k zásahu elektrickým proudem. Policie poté obvinila znalce Radka Matlacha a Igora Farkaše, jejichž expertizou se zaštiťovala obhajoba, z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku.

Témata: Petr Kramný (otec zavražděných Češek v Egyptě) Moniky a Klárky v Egyptě Petr Kramný Smrt