Romové a Ukrajinci se porvali v Brně? Policie uvedla věc na pravou míru

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

22. července 2023 11:12

Brněnská policie vyšetřuje od pátečního večera rvačku na ulici Cejl ve vyloučené lokalitě, které se přezdívá Bronx. Potyčka skončila zraněním a hospitalizací cizince a také zadržením dalších tří aktérů.

Policie na twitteru reagovala na video, které se původně šířilo po sociálních sítích, ale nyní už je smazané. Z kontextu vyplývá, že doprovodný komentář naznačoval, že došlo ke konfliktu mezi Romy a Ukrajinci.

"Fér to určitě nebylo, nicméně samotný souboj se obešel bez účasti Romů i Ukrajinců. Podezřelé jsme zadrželi a konfliktem se zabýváme pro podezření z výtržnictví a ublížení na zdraví," sdělili strážci zákona.

Reakci bezpečnostních složek ocenil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). "Děkuji policii za rychlý zásah. Faktický i komunikační. Prosím, prověřujte si informace, které sdílíte. Nepřispívejte k šíření lží. Odpovědnost za řešení konfliktů a zachování pořádku je na policii. Ale odpovědnost za to, že nebudeme nálady ve společnosti zbytečně jitřit, je na každém z nás," napsal na twitteru.

Témata: Brno Policie ČR