Exreprezentant Limberský stane před soudem: Hrozí mu osm let za vydírání

David Limberský s manželkou

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

11. června 2023 18:45

Bývalého fotbalového reprezentanta Davida Limberského nejspíš čeká líčení u karlovarského okresního soudu. Čelí totiž společně s dalšími třemi muži obžalobě kvůli vydírání. Podal ji před dvěma týdny státní zástupce, obžalovaným hrozí až osm let vězení.

O obžalobě informoval deník Právo. Čtveřici zadržela policie loni na podzim a po výslechu muže propustila. Vydírání se měli dopustit tak, že pod pohrůžkou střelné zbraně chtěli po muži z Karlovarska čtyři miliony korun. Údajně šlo o finanční prostředky poskytnuté poškozenému na nákup počítačů k těžbě kryptoměn.

K incidentu došlo podle listu v říjnu v kavárně v Karlových Varech, kam Limberský pozval poškozeného. Čekal tam na něj ovšem s dalšími muži a požadoval vrácení peněz, protože nebyl spokojen s výsledky své investice. Poškozeného propustili poté, co slíbil vrácení peněz v domluveném termínu.

Limberský v kariéře odehrál přes 400 zápasů za tři kluby, nejvíce je ovšem spojen s Viktorií Plzeň. Profesionální dráhu fotbalisty ukončil v roce 2021. Hrál také za českou reprezentaci, v dresu národního týmu nastoupil na dvou závěrečných turnajích mistrovství Evropy.

Témata: David Limberský