Dva útoky během jediného dne ve Vrchlabí. Podezřelým je recidivista

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. května 2023 16:40

Ve Vrchlabí v pátek napadl recidivista dvojici mužů, kteří skončili se zraněními v nemocnici. Podezřelého zadržela policie, podle které mu v případě usvědčení a odsouzení hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody.

Policisté v pátek vpodvečer přijali oznámení o napadení nožem na autobusovém nádraží. Poškozený byl vážně zraněn, přiletěl pro něj vrtulník. Policisté zadrželi pětatřicetiletého podezřelého muže, u kterého zajistili zbraň, konkrétně dvoučepelový nůž.

"Následně se zjistilo, že zadržený muž o několik minut dříve napadl nožem, údery a kopy dalšího muže, který byl také převezen do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podezřelý byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví, přečinů výtržnictví, ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování. Hrozí mu až 12 let vězení.

"Z evidence rejstříku trestů policisté zjistili, že muž má celkem 14 záznamů, přičemž naposledy byl z vězení propuštěn na konci dubna 2021, kde si odpykával 1,5 letý trest za výtržnictví.Z důvodné obavy, že by muž mohl v trestné činnosti pokračovat, nebo uprchnout či se skrývat, podají policisté podnět na vzetí do vazby," dodala Kormošová.

Témata: krimi Policie ČR