Osmiletý syn zoufale žádal otce, aby nechal matku naživu.: „Tati, dám ti svou vkladní knížku!“

Německá policie, ilustrační foto

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

13. května 2023 13:56

Osmiletý chlapec zoufale prosil svého otce, aby ušetřil život jeho matky. "Dokonce ti dám svoji vkladní skříňku!" vykřikoval. Bohužel však bylo vše marné. Nedlouho poté zemřela Hedviga S., před očima svých dvou synů.

Deník Bild přišel s informacemi o případu, který se stal 17. září 2021.Třiapadesátiletý muž je od úterý souzen v dánském Aalborgu, kde popsal co se toho osudného dne stalo. „Mladší syn se odtáhl, 8letý se mě snažil odstrčit. Pak řekl něco jako: ‚Tati, dám ti taky svoji vkladní skříňku," vypovídal muž. „Viděl jsem, že se bojí. Nebál se mě, ale bál se, že by se mohlo něco stát jeho matce. Všechno bylo jako ve snu. Probudil jsem se až po výstřelu z pistole." řekl muž u soudu.

V roce 2010 se třiapadesátiletý muž seznámil s Hedvigou S., s níž se o rok později oženil. Jejich manželství přineslo na svět dva syny, avšak jejich vztah nebyl šťastný. V roce 2017 došlo k rozvodu. Tento fakt se 53letému muži nelíbil, a tak začal svou bývalou manželku intenzivně pronásledovat. Opakovaně se před jejími dveřmi objevoval a nepřestával jí posílat zprávy. V roce 2018 byl proto vydán zákaz veškerého kontaktu. 

Avšak to ho nezastavilo před tím, aby si s ní pravidelně dopisoval. V jednom e-mailu z roku 2020 vyslovil hrozbu: "Buď mě zabiješ, nebo já zabiju tebe. Rád to udělám.." Podle obžaloby údajně porušil zákaz styku až 33krát.

Vše to završil moment, když muž dal do auta své exmanželky GPS lokátor, a tak věděl kde se přesně pohybuje. Osudného dne na ni čekal před bytovým domem, kde se odehrála bita o holý život i před jejich dvěma syny. Ten bohužel skončil tragicky, když střelil ženu přímo do hlavy. Podle několik sousedů a kolemjdoucích, kteří byli svědky dramatických událostí se pachatel posadil na schody před domem a počkal na příjezd policie, zatímco co se oni postarali o jeho děti.

Obžalovaný se přiznal ke střelbě, avšak tvrdí, že neměl v úmyslu zabít svou bývalou manželku. Soudní proces stále probíhá a rozsudek bude vynesen v průběhu několika týdnů.

Témata: Policie Německo