Tragédie na Slovensku: Pobodaná žena neměla šanci na přežití, poté následoval požár a výbuch

Policie SR, ilustrační fotografie

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

7. května 2023 14:45

Tragédie, ke které došlo v sobotu 6. května krátce po 15:00 hodině v jednom z rodinných domů v obci Ptrukša v okrese Michalovce, bylo zahájeno trestní stíhání pro obzvláště závažný zločin vraždy. Podle vyšetřování zemřela na místě 48letá žena. Muž ve věku 63 let, který byl podezřelý z toho, že ženu pobodal a následně založil požár, utrpěl vážná zranění.

Podle košické krajské policejní mluvčí Lenky Ivanové výsledky dosavadního vyšetřování naznačují, že po předchozí slovní výměně mezi 63letým mužem a 48letou ženou, muž úmyslně použil nezjištěný ostrý předmět a několikrát ji bodl v různých částech těla s cílem ji usmrtit. Poté odvlekl ženu do zadní části rodinného domu, kde založil požár za zatím nejasných okolností. Tento požár následně vedl k výbuchu, který způsobil podezřelému muži vážná zranění. 

Způsobené zranění ženy bylo podle policie neslučitelné se životem. Na místě činu byl také muž, který utrpěl zranění natolik vážná, že bylo nutné jej letecky transportovat do košické nemocnice, kde zůstává hospitalizován ve vážném stavu.

Kriminalistický technik zajistil na místě činu několik stop, které byly následně odeslány na kriminalisticko-expertizní zkoumání. Vyšetřování je v průběhu u odboru kriminální policie Krajského ředitelství Policejního sboru v Košicích. V současné době jsou podle Ivanové prováděny další nezbytné kroky a z toho důvodu není možné poskytnout bližší ani podrobnější informace.

Témata: Policie SR