Tragická nehoda na koni: Zemřela mladá talentovaná jezdkyně

Hannah Serfass 2

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

4. května 2023 13:45

V neděli došlo na jedné floridské farmě ke strašlivé nehodě. Během tréninku na koni došlo k tragickému pádu, který si vyžádal život patnáctileté dívky Hannah Serfassové.

Ve floridském areálu Fox Lea Farms utrpěla mladá jezdkyně, která se v dětství věnovala gymnastice a závodně běhala, smrtelná zranění během parkurového tréninku, se zármutkem uvedla Americká jezdecká federace.

Podle zprávy Jezdecké federace Spojených států došlo během tréninku k nešťastné události, kdy kůň jménem Quaxx při cvičení spadl vpřed a odhodil Serfassovou na zem. Kůň vzápětí dopadl na dívčinu hlavu a na následky vážných zranění jezdkyně podlehla.

Zděšení diváci okamžitě poskytli první pomoc a zavolali záchranku. Mladá parkurová jezdkyně byla převezena do nedaleké nemocnice, avšak lékaři se zraněním, které utrpěla, nemohli už nic dělat. Dvanáctiletý valach Quaxx nebyl v rámci této události zraněn.

Celá jezdecká komunita v zámoří je z toho v šoku a vyjadřuje upřímnou soustrast celé její rodině a blízkým. 

Podle Americké jezdecké federace byla Hannah Serfassová velmi talentovaná nadějná mladá jezdkyně. Byla známá svou vášní pro koně, svými přirozenými schopnostmi a pracovní morálkou.

Témata: Hannah Serfass