Auto najelo v Uherském Hradišti do lidí, několik zraněných!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

4. července 2018 20:14

Pětatřicetiletý řidič ujížděl dnes dopoledne autem policejní hlídce v Uherském Hradišti. Při honičce vjel do podchodu pod železniční tratí v Husově ulici, kam mají motorová vozidla zákaz vjezdu.

Zranil v něm tři lidi, z toho jednoho vážně. Muž chodcům neposkytl pomoc a z místa ujel, policii se ho ale podařilo dopadnout. ČTK to dnes řekl krajský policejní mluvčí Petr Jaroš.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Olšana srazil řidič v podchodu muže ročníku narození 1934. "Chodec utrpěl zranění dolní končetiny, břicha a hrudníku. Byl převezen do nemocnice v Uherském Hradišti. Na místě byli ošetřeni také matka s dítětem, u nich ale nedošlo k přímému kontaktu s vozidlem," řekl ČTK Olšan.

Ještě před příjezdem záchranářů poskytli zraněným osobám první pomoc policisté, kteří muže za volantem vozidla Volkswagen Polo pronásledovali poté, co nereagoval na jejich výzvu k zastavení. "Nebezpečný řidič nadále ujížděl, ale v patách mu již byly další policejní hlídky. Divoká jízda skončila až v obci Ostrožská Lhota. Tam policisté pětatřicetiletého muže z Hodonínska dopadli a za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovali," uvedl Jaroš.

Případ nyní vyšetřují krajští kriminalisté. Podle Jaroše není vyloučeno, že bude muž podezřelý ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, a to na více osobách.

Témata: auto vjelo do davu lidí (obecně) uherské hradiště