Policie obvinila tři vychovatelky. Údajně se dopouštěly násilí na dětech

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. dubna 2023 9:19

Dva velmi podobné případy v poslední době zaměstnávají české úřady v souvislosti s fungováním jeslí pro malé děti. Policie v těchto dnech obvinila tři vychovatelky ze Žatce, které se měly dopouštět násilí.

Policie podle informací serveru idnes.cz obvinila trojici vychovatelek z městem provozovaných jeslí v Žatci na Lounsku. Měly se dopouštět násilí na svěřených dětech.

Ženy údajně nejméně tři roky týraly jedenáct dětí, bily je, tahaly za vlasy a plačící zavíraly do malé místnosti. Dvě už jsou v důchodu, třetí je aktuálně na nemocenské.

"Mrzí mě to, protože kdybychom to věděli, okamžitě bychom zasáhli a všechny postavili okamžitě mimo službu," řekl webu starosta města Radim Laibl.

Server také upozornil na obdobný případ v Klášterci nad Ohří. I v něm jsou tři učitelky obviněny z nepřiměřeně hrubého chování k dětem. U soudu již odmítly, že by dětem ubližovaly. Ženy se podle obžaloby svého jednání dopouštěly zejména na dětech s různým postižením a úmyslně ohrozily jejich rozumový a citový vývoj.

Témata: Policie ČR děti