Dvojnásobná vražda na Blanensku: Podezřelý se přiznal. Co bylo jeho motivem?

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. dubna 2023 10:00

Jihomoravští kriminalisté museli po Velikonocích vyšetřovat dvojnásobnou vraždu ve Svitávce na Blanensku. Došlo k ní ve středu ráno, ještě téhož dne večer byl dopaden. Co policie prozradila o jeho motivech k činu?

Do Svitávky ve středu vyrazili i členové speciální pořádkové či zásahové jednotky. "Kromě kriminalistů na místě pracoval i krizový intervent, který komunikoval s rodinnými příslušníky obětí," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policistům se podařilo získat totožnost podezřelého, který se však nezdržoval na pro něj obvyklých místech. Do pátrání se následně zapojil i vrtulník. 

"Kolem čtrnácté hodiny jsme v lese vypátrali opuštěné vozidlo. Zadržení pachatele urychlili svědci, kteří nás nasměřovali do lokality, kde se muž ukrýval. Zadržen byl pod hrozbou namířené střelné zbraně, při bezpečnostní prohlídce se zjistilo, že měl u sebe nůž," sdělil mluvčí.

Aktuálně probíhají procesní úkony. Muž se k činu doznal, motivován byl osobními vztahy. Policisté ho obvinili z vraždy, za kterou mu hrozí až výjimečný trest.

Témata: krimi Vražda Policie ČR