Sebevražda v České televizi? Na místě neštěstí pomáhal i Václav Moravec

Aleš V. Poledne měl sám vyskočit z okna České televize!

Autor: Jan Novák, stars24.cz

11. září 2017 2:30

Budovou České televize na Kavčích horách otřásla v pátek odpoledne tragédie. Údajně zde spáchal sebevraždu dramaturga historických pořadů A.P., který měl čelit výhrůžkám. Na místě kromě policie a záchranářů podle bulváru asistoval také televizní moderátor Václav Moravec.

V pátek odpoledne zasahovali před budovou České televize na Kavčích horách policisté a hasiči. Důvodem výjezdu má být podle deníku Blesk sebevražda jednoho z dramaturgů. Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové nahlásili incident svědci události.

Policie přijala oznámení o pokusu o sebevraždu a na místo vyrazila také. Po půlhodinovém oživování se ale muže nepovedlo přivést zpět k životu. Zraněním neslučitelným se životem na místě podlehl.

Česká televize informace o tragédii potvrdila, neupřesnila ale, zda šlo skutečně o sebevraždu. "V objektu České televize došlo dnes odpoledne k tragické události, kterou se zabývá Policie ČR. Česká televize se k celé věci, s ohledem na probíhající vyšetřování a ochranu soukromí, nebude blíže vyjadřovat," napsala na svých webových stránkách.

Podle deníku měl celý incident záhadné pozadí. Dramaturgovi České televize se údajně pokoušeli kolegové sebevraždu před skokem z okna rozmluvit. To se jim ale nepovedlo a muž vyskočil z třetího patra budovy.

Na místě tragédie měli být jako první oblíbený moderátor Václav Moravec a šéf kameramanů Aleš Cigánek, kteří se dramaturga údajně pokoušeli oživovat až do příjezdu záchranářů. To se jim ale nepovedlo.

Jaké jsou okolnosti tragické události bude předmětem šetření. Podle informací bulváru nemuselo jít o aktuální rozhodnutí, celý den totiž probíhal v redakcích normálně. Dramaturg, který pracoval v řadě českých médií, měl ale údajně čelit blíže neupřesněným výhrůžkám.

Témata: Aleš V. Poledne Česká televize Václav Moravec