Češky se měly setkat s Philem Colinsem. Místo toho skončily na policii

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: ČTK

28. března 2023 17:55

Dvě ženy z Pardubického kraji vydaly za příslib osobního setkání se zpěvákem Philem Colinsem nebo Jonem Bon Jovim přes milion korun. Podvodník je oslovil na fanouškovských stránkách, za trestný čin podvodu mu hrozí pět let ve vězení, uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Iveta Kopecká.

Nedávný případ je z ledna. Žena byla na sociální síti na fanouškovském profilu Phila Collinse. Z ní se jí ozval údajný zpěvákův manažer. Sliboval jí, že jí je schopen domluvit osobní setkání s Collinsem v České republice.

"Podmínkou však bylo uhrazení nákladů spojených s cestou, pobytem a organizací. Tímto způsobem podvodník z poškozené vylákal během několika týdnů bezmála půl milionu korun," uvedla Kopecká. Případem se zabývají chrudimští policisté.

Stejný případ se odehrál ve Svitavách loni v listopadu. "V tomto případě se jedná o fanouškovskou stránku zpěváka Jona Bon Joviho a škodu bezmála 600.000 korun. Způsob provedení podvodu je až na pár odlišností téměř totožný. Chceme veřejnost varovat, aby byla v obdobných situacích nad míru obezřetná, zejména pak, pokud se nejedná o oficiální profily," uvedla Kopecká.

Témata: Phil Collins krimi