Vražda v Praze: Policie potvrdila smrt podezřelého v Polsku

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. února 2023 15:25

Pátrání po dvaačtyřicetiletém muži, kterého policie podezřívá z víkendové vraždy v Praze, je u konce. Kriminalisté dnes potvrdili, že tělo nalezené v Polsku opravdu patří hledané osobě.

Policie v úterý informovala, že v hotelu ve Vratislavi bylo nalezeno tělo českého občana bez známek života, přičemž jde s největší pravděpodobností o hledaného muže. To se v následujících hodinách potvrdilo.

"Kriminalisté hodnověrným způsobem ověřili totožnost českého občana nalezeného v polské Wroclavi, kdy můžeme potvrdit, že se skutečně jedná o hledaného dvaačtyřicetiletého muže podezřelého z vraždy," uvedli dnes policisté a poděkovali kolegům z Polska. 

K násilnému trestnému činu došlo v sobotu v jednom z pražských hotelů. Server iDnes.cz uvedl, že obětí má být žena z Liberce, kterou tamní policie od soboty pohřešovala. O den později pátrání odvolala. V pondělí policisté oznámili v rámci případu nález automobilu Škoda na Brněnsku.

Podle informací televize CNN Prima News byla oběť nalezena v hotelovém pokoji v ulici Na Poříčí. Podezřelý měl během návštěvy hlavního města zavítat i do kasina v blízkosti hotelu a prohrát tam všechny peníze. 

Témata: Vražda Policie ČR Praha