Vražda v Praze: Nové informace o podezřelém. Co ve městě dělal?

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

7. února 2023 9:29

Policie od uplynulého víkendu vyšetřuje vraždu v Praze, ze které je podezřelý dvaačtyřicetiletý muž, po němž se pátrá. V médiích se objevily nové skutečnosti o tom, co všechno hledaná osoba v hlavním městě dělala.

K násilnému trestnému činu, při kterém zemřela žena, došlo v sobotu v jednom z pražských hotelů. Server iDnes.cz uvedl, že obětí má být žena z Liberce, kterou tamní policie od soboty pohřešovala. O den později pátrání odvolala.

Pražská policie téhož dne informovala o vraždě, ze které je podezřelý hledaný dvaačtyřicetiletý muž. "Odjel ve voze Škoda Scala modré barvy RZ: 5L79685 neznámo kam. Není vyloučeno, že se pohybuje po celém území republiky, ale také mohl vycestovat do zahraničí," informoval policejní mluvčí Jan Rybanský.

Podle informací televize CNN Prima News byla oběť nalezena v hotelovém pokoji v ulici Na Poříčí. Podezřelý měl během návštěvy hlavního města zavítat i do kasina v blízkosti hotelu a prohrát tam všechny peníze.

Muž je podle policistů ozbrojený a nebezpečný. Lidé by se ho proto neměli snažit zadržet, ale v případě, že ho spatří, by měli volat linku 158. "Kriminalisté na případu neustále pracují a prozatím nelze poskytnout jakékoli další informace," dodal Rybanský v neděli.

Témata: Vražda krimi Policie ČR Praha