Pohřešovaná žena z Liberce už není v pátrání. O čem se spekuluje?

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

6. února 2023 8:38

Policie v neděli ukončila pátrání po pohřešované ženě z Liberce, které bylo vyhlášeno o den dříve. Zároveň v sobotu došlo v Praze k násilnému trestnému činu, při němž zemřela žena. Podle některých médií by mělo jít o pohřešovanou.

V sobotu liberecká policie vyhlásila pátrání po mladé ženě, která odjela na služební cestu, z níž se nevrátila domů. "Pátrání po pohřešované ženě odvoláváme, našli jsme ji," sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková v neděli.

V médiích se spekuluje o souvislosti s případem vraždy v jednom z pražských hotelů. Server iDnes.cz uvádí, že pohřešovaná má být obětí. Podezřelým je dvaačtyřicetiletý muž.

"Odjel ve voze Škoda Scala modré barvy RZ: 5L79685 neznámo kam. Není vyloučeno, že se pohybuje po celém území republiky, ale také mohl vycestovat do zahraničí," informoval policejní mluvčí Jan Rybanský.

Muž je podle policistů ozbrojený a nebezpečný. Lidé by se ho proto neměli snažit zadržet, ale v případě, že ho spatří, by měli volat linku 158. "Kriminalisté na případu neustále pracují a prozatím nelze poskytnout jakékoli další informace," dodal včera Rybanský. 

Témata: Vražda Policie ČR pohřešované osoby krimi