Neuvěřitelná krutost! Policie pátrá po člověku, který vyhodil 11 čerstvě narozených štěňat!

Čerstvě narozené štěně

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. června 2018 1:08

Případ neuvěřitelné lidské krutosti mají na stole klatovští policisté. Na pole u Radkovic totiž někdo vyhodil 11 čerstvě narozených štěňat a nechal je na pospas osudu!

Z psích novorozenců „péči“ svého původního majitele přežilo jen šest. „19. června tohoto roku jsme přijali oznámení o nálezu štěňat na poli na Klatovsku, na místo vyjeli švihovští policisté, kteří se tímto případem v současné době zabývají,“ uvedla mluvčí policie Plzeňského kraje Veronika Hokrová pro televizi Prima.  Čtyř pejsků a dvou fenek, kterým nejsou ani dva týdny, se ujala pracovnice klatovského útulku, která se o ně stará 24 hodin denně

 „Baštíme teda po dvou hodinách, pejskové jsou ok a já ko. Jeden ještě nemá očíčka ale ještě na to máme 4 až 5 dní a já doufám že bude i ten v naprostém pořádku, i když je nejmenší, je to bojovník,“ popisuje Miloslava Šteflová z psího útulku v Klatovech.  Štěňata se našla na poli nedaleko Radkovic, jak se tam dostala, zatím nikdo neví. Možné je, že je tam porodila toulavá fenka, tomu ale jejich ošetřovatelka nevěří. Podle ní je pravděpodobnější, že je tam někdo vyhodil a nechal na pospas osudu „V tomto případu prozatím nebyly zahájeny úkony v trestním řízení, tento případ evidujeme,“ doplnila policejní mluvčí.  Policisté zatím případ jako trestný čin týrání zvířat neřeší – není totiž koho stíhat. To by se ale mohlo změnit v případě, že se najde majitel fenky, které štěňata patřila. „Hrozně ráda bych poprosila lidi, ať si všímají v okolí Měčín, Postřekov. Protože ta fena, na to že měla 11 štěňat, musela mít za prvé obrovské bříško a za druhý, teď musí být plná mlíka, ty štěňata musela 6 až 7 dní mít u sebe. Prosím moc lidi, pokud víte, kdo mohl něco takového udělat, informujte buď PČR v Klatovech nebo útulek, já už si to rozjedu sama.“ žádá Šteflová.  Původnímu majiteli zvířat by pak mohl hrozit až pětiletý trest. I přes náročný životní start, který štěňátka měla, se na ně nakonec usmálo  štěstí, dnes už jsou všechny zamluvená a k novým majitelům by se měla přestěhovat už za dva měsíce.

Témata: krimi Psi