Tragédie na tělocviku! Osmák Adam (†14) zemřel při běhání, hodinu vedl ředitel!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. června 2018 20:28

Tragicky skončila hodina tělesné výchovy na základní škole ve Spišské Nové vsi. Při běhu tam zkolaboval 14letý chlapec, i přes veškerou pomoc učitele a záchranářů ale zemřel.

Pro mnoho žáků základní školy je tělesná výchova noční můra. Dvojnásob to nyní platí na Slovensku, kde skončila nejhůře, jak mohla.

Tragická událost se stala na sportovním hřišti ve Spišské Nové Vsi. Podle webu tvnoviny.sk došlo během testů tělesné zdatnosti, na hodině, kterou vedl ředitel školy, ke kolapsu jednoho z žáků.

Nejprve se mu snažil pomoci učitel, poté přivolaní záchranáři. "Naše posádka byla přivolána k nezletilému pacientovi, který údajně zkolaboval po sportovní aktivitě v areálu školy. Posádka ihned po příchodu začala s resuscitací. Bohužel ani po velkém úsilí našich kolegů se chlapce nepodařilo oživit. Lékař musel konstatovat smrt," uvedla mluvčí společnosti Falck Katarína Načiniaková.

Jestli bylo příčinou úmrtí vyčerpání z horka nebo zdravotní stav zjistí až další vyšetřování. Na škole ale okamžitě po tragédii zavlála černá vlajka.

Témata: dětské Děti děti