Vražda v Holešově: Proč k ní došlo? Oba muži se dobře znali

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. června 2022 11:20

V pondělí jsme vás informovali o vraždě v Holešově ve Zlínském kraji, ze které je podezřelý třicetiletý cizinec. Hrozí mu až osmnáct let za mřížemi. O trestném činu se objevily médiích další podrobnosti.

K vraždě došlo v pondělí před polednem v jedné z holešovských firem, kde došlo k rozepři mezi dvěma třicetiletými cizinci, kteří se znali. "Jeden z mužů druhého bodl nožem a ten následně zranění podlehl. Pachatel poté z místa činu utekl," uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Podle serveru novinky.cz oba muži ve firmě pracovali. Podezřelý se poté pokusil z města urychleně zmizet a vyrazil směrem do Zlína. Tam už ovšem nedojel.

Policisté jej na základě svých zjištění zadrželi krátce před 14. hodinou na autobusovém nádraží ve Fryštáku. Do pátrací akce se zapojili pořádkoví a dopravní policisté, kriminalisté i prvosledové hlídky. 

"Do půl minuty od vystoupení z autobusu jsme jej zadrželi na autobusovém nádraží na náměstí ve Fryštáku. Nevíme, proč nedojel až do Zlína," řekl zmíněnému serveru zdroj z policie. 

Témata: Vražda krimi Policie ČR