Střelba v třinecké nemocnici: Policisté prozradili, co se na místě odehrálo

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. června 2022 8:38

V Třinci se ve středu ráno ozval výstřel v areálu nemocnice, naštěstí se nikomu nic nestalo. Policisté prozradili, o co na místě šlo. V souvislosti s incidentem došlo k zadržení dvou osob.

Kriminalisté informovali, že zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání. "Zajistili jsme zbraň, kterou měl mít podezřelý na místě události. Jedná se o legálně drženou samonabíjecí pušku," uvedli na twitteru.

V areálu třinecké nemocnice se střílelo ve středu v ranních hodinách. Nikdo nebyl zraněn, policisté speciální pořádkové jednotky v souvislosti s incidentem zadrželi dvě osoby v podnapilém stavu.

Podle prvotních informací došlo k výstřelu po slovním a fyzickém konfliktu mezi ostrahou objektu a jedním ze zadržených mužů. 

V Moravskoslezském kraji řešili policisté tragickou střelbu v nemocničním areálu v prosinci 2019. Útočník se tehdy domníval, že je nevyléčitelně nemocný a lékaři mu nechtějí pomoci. V ostravské fakultní nemocnici zabil sedm lidí a další zranil. Nakonec zbraň obrátil proti sobě.

Témata: střelba krimi Policie ČR