Drama v Praze: Muž držel násilím v bytě ženu, policisté ho zadrželi

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: ČTK

17. května 2022 17:20 | Aktualizováno: 17. května 2022 19:59

V pražském Braníku dnes policisté několik hodin prověřovali oznámení o ženě, kterou zadržuje muž násilím v bytě. Muže zadržela zásahová jednotka a spolu se ženou byl předveden na policejní služebnu. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Informaci o možném násilí dostali policisté před 16:00 prostřednictvím tísňové linky. "Oznamovatel nám sdělil, že v ulici Vavřenově v jednom z bytů v domě by se měl nalézat muž, který tam násilím drží ženu," řekl mluvčí policie. Na místo dorazili policejní hlídky, policisté ze zásahové jednotky a vyjednávači.

Policisté pak podle informací ČTK z místa postupně dům prohledávali. "V průběhu prověřování události získali kriminalisté řadu indicií, které je přivedly ke konkrétnímu bytu," uvedl Rybanský. Policejní vyjednávačka poté přesvědčila ženu v bytě, aby policistům otevřela. "Za ní byl muž, kterého zadržela zásahová jednotka za pomoci donucovacích prostředků. V tuto chvíli byli oba předvedeni na policejní služebnu, kde budou probíhat další úkony trestního řízení," dodal mluvčí.

Témata: krimi Policie ČR