Vražda na Prostějovsku: Policisté popsali, co se stalo. V šoku byli i oni!

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. května 2022 16:16

Policisté z Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže, který je podezřelý z vraždy na Prostějovsku. Pachateli hrozí až dvacet let vězení nebo výjimečný trest.

Policisté na webu popsali, co se v pátek dopoledne v Kostelci na Hané stalo. Muž podle nich usmrtil nejprve třiadvacetiletého bratra a o něco později jednadvacetiletou sestru. Nejmladší sestru zabít nechtěl, proto ji po jejím příchodu ze školy uzamkl na toaletě. 

Následně čekal, až se z práce vrátí domů otec, na kterého zaútočil u vchodových dveří. Muž se snažil útočníkovi utéct, což se mu nepodařilo. Jeho bezvládné tělo zůstalo ležet před domem, náhodný kolemjdoucí přivolal policii a záchranáře a snažil se poskytnout první pomoc.

Pachatele zadrželi policisté v místě bydliště, veřejnosti podle nich nehrozilo žádné nebezpečí.

"I otrlí kriminalisté byli šokováni intenzitou útoku a brutálním násilím. Útok byl chladnokrevný, nelítostný, agresivní a zvlášť surový. K němu použil bojové, vojenské nože s čepelemi o délce cca 20 centimetrů. Motivem činu jsou zřejmě vztahy v rodině," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Témata: Vražda Policie ČR