Hromadná vražda na Prostějovsku. Syn zřejmě mačetou zabil otce a sourozence

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: ČTK, stars24.cz

29. dubna 2022 19:09 | Aktualizováno: 29. dubna 2022 21:32

Kriminalisté v Kostelci na Hané na Prostějovsku vyšetřují dnešní násilné úmrtí tří dospělých lidí. Podezřelého policisté na místě zadrželi.

ČTK to řekla policejní mluvčí Marie Šafářová, podle níž je vyšetřování na samém začátku a další informace nelze zatím poskytnout. U domu v Kostelci kriminalisté stále zajišťují důkazy.

Podle mluvčí mohou být obyvatelé Kostelce na Hané klidní, podezřelou osobu kriminalisté zajistili. Na místě neštěstí dnes odpoledne zasahovala záchranná služba.

Podle mluvčí záchranky Lucie Mikiskové o případu může informovat pouze policie. Starosta třítisícového Kostelce na Hané František Horák ČTK řekl, že nemá žádné informace o tom, co se v jeho obci stalo.

Soused z ulice, ve které se zřejmě trojnásobná vražda odehrála, dnes večer na místě ČTK řekl, že podle jeho informací zaútočil syn na svého otce a dva sourozence. Při útoku prý použil mačetu.

Policisté jej krátce po činu zadrželi. Jedna z obětí zůstala po útoku ležet před domem. Kriminalisté jsou na místě, tělo mrtvého před domem obehnali speciální plentou. Ulice je uzavřena.

Témata: Olomoucký kraj Vražda Policie ČR