Matka s přítelem týrala dítě ve Vrchlabí: Policie je obvinila, hrozí jim až 12 let

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. dubna 2022 15:10

Od pondělí vyšetřují policisté případ týrání tříletého dítěte ve Vrchlabí. Kriminalisté rozhodli o zahájení trestního stíhání matky dítěte a jejího přítele, hrozí jim až 8, respektive 12 let za mřížemi.

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje o případu informovalo na webu. Dítě bylo ve vážném stavu předáno do péče lékařů, v současné době je při vědomí a mimo ohrožení života. 

Kriminalisté zahájili trestní stíhání matky dítěte a jejího přítele, který za nimi docházel. Podle šetření měli oba po dobu minimálně několika týdnů trestat dítě nepřiměřenými fyzickými tresty. "V době, kdy měl muž svěřené dítě, trestání pak vyvrcholilo až v těžké ublížení na zdraví," uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Soud na žádost státního zástupce rozhodl o vzetí obou dospělých do vazby. Matka byla obviněna ze zločinu týrání svěřené osoby, její přítel navíc ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví. "Ženě hrozí trest odnětí svobody v rozmezí 2 až 8 let, muži pak 5 až 12 let," dodala Prachařová. 

Témata: krimi Policie ČR