Orlické vraždy posloužily jako vzor? Policie řeší vraždu, oběť skončila v sudu!

Jihočeští kriminalisté vyšetřují vraždu, oběť skončila v sudu.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. února 2022 15:25

V době vysílání seriálu Devadesátky, jehož ústřední linku tvoří případ Orlických vrahů, řeší jihočeští kriminalisté kauzu, která se zdá být velice podobná. V kraji totiž objevili sud s lidským tělem.

Policie o případu informovala dnes. Kriminalisté začali loni pracovat s informací o těle v sudu a jeho zakopání, pustili se do šetření. Stopy je nakonec přivedly k nemovitosti v jindřichohradeckém okrese. 

"Pod relativně novou betonovou podlahou sklepa nalezli modrý plastový sud s tělem zabaleným do látky," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. V sudu skončil šestadvacetiletý muž ze Slovenska, v oblasti hrudníku měl smrtelné bodné zranění. 

Policisté pak včera zadrželi podezřelé, muže obvinili z vraždy a ženu ze spoluúčasti na trestném činu. 

K vraždě došlo v srpnu roku 2012. Obviněná tehdy doma uspala svého přítele a dala znamení komplicovi, který vstoupil do bytu a oběť usmrtil nožem. Ve sklepě domu jej poté v plastovém sudu zakopal pod podlahu a zalil betonem. 

"Zda se inspiroval známými orlickými vraždami, to možná řekne až u soudu. Na obviněného muže podali kriminalisté soudu podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Od soudu by mohli oba odejít s trestem odnětí svobody v délce deseti až osmnácti let," dodal Matzner. 

Témata: krimi Policie ČR